​Trump do të vizitojë Britaninë pas dy muajsh

Presidenti amerikan, Donald Trump, pritet të bëjë një vizitë shtetërore në Britaninë e Madhe në fillim të muajit qershor.

Konfirmimi dhe data e saktë e vizitës pritet të bëhen publike më vonë nga Buckingham Palace.

Trump kishte premtuar se do ta vizitonte Britaninë pasi rizgjedhjes së kryeministrës Theresa May, por asnjë datë nuk ishte caktuar.

Presidenti amerikane dhe zonja e parë Melania takuan Mbretëreshën në Kështjellën Windsor kur ata qëndruan për vizitë dyditore në Britani në korrik të vitit 2018.

Vizita e fundit e Donald Trump u shoqërua me protesta që u organizuan në Londër.