11 shtator 2001: Dita e terrorit që ndryshoi botën

Njëzet vjet më parë, 19 anëtarë të rrjetit terrorist Al-Kaida kryen sulmet më të tmerrshme terroriste në tokën amerikane.

Për vetëm pak orë, sulmuesit goditën objektiva në zemër të ekonomisë dhe Qeverisë amerikane, duke vrarë gati 3,000 civilë.

Këtu është një kronologji se çka ndodhi atë ditë e cila ndryshoi përgjithmonë rrjedhën e historisë për Shtetet e Bashkuara dhe botën.