Amazon dhe Google nën hetim për shkak të vlerësimeve të rreme

Amazon dhe Google janë nën hetim lidhur me shqetësimet që vlerësimet e rreme me pesë yje në faqet e tyre të internetit mund të jenë mashtrime nga pronarët e bizneseve të ndryshme.

Autoriteti i Konkurrencës dhe Tregjeve gjithashtu shqetësohet se “bizneset që zbatojnë ligjin” që japin para mbi Amazon dhe Google mund të humbasin ndaj bizneseve që përdorin rekomandime të rreme.

Amazon dhe Google mund të përballen me veprim gjyqësore për shkeljen e ligjit të konsumatorit.

Të dy kompanitë thonë se kanë burime dhe politika të vendosura për të ndaluar vlerësimet e rreme.

CMA ka nisur hetimin zyrtar pasi një hetim fillestar vitin e kaluar shqyrtoi nëse kompanitë në internet po bënin sa duhet për të mbrojtur konsumatorët.

Blerjet në internet janë rritur gjatë pandemisë COVID-19 pasi shitësit me pakicë që konsiderohen si “jo thelbësorë” janë detyruar të mbyllin dyqanet fizike gjatë periudhave të bllokimit.