Apple ul prodhimin e iPhone

Kompania amerikane e teknologjisë kishte humbur kohët e fundit parashikimin e shitjeve dhe tani dëshiron të prodhojë më pak iPhone të rinj.
Apple fshin planet e saj të prodhimit për tre modele të reja iPhone sipas një raporti të medias. Për periudhën janar-mars 2019 vëllimi i vërtetë me kusht do të reduktohet me rreth dhjetë për qind “, njoftoi Nikkei të mërkurën. Të prekura do të jenë prekur modelet XS, XS Max dhe XR.

Kompania amerikane e teknologjisë kishte kërkuar reduktimin e prodhimit qysh në fund të dhjetorit.

Sipas Nikkei, prodhimi i modeleve të vjetra dhe të reja të iPhone në tre muajt e parë të vitit 2019 duhet të arrijë në 40 deri në 43 milionë copë.

Më parë, 47 deri në 48 milionë ishin llogaritur.