Çka duhet të dini për dietën pa gluten?

Dietat pa gluten ndihmojnë në humbjen e peshës, megjithatë nuk janë të shëndetshme ka paralajmëruar një studim i realizuar së fundmi.

Çdo humbje në peshë dhe ulje e dhimbjeve në bark vijnë si rezultat i të ushqyerit më shumë me perime dhe ushqime të pasura me fibra, se sa ulje e konsumimit të proteinave.

Sipas shkencëtarëve përfitime vijnë duke u ushqyer më shumë me zëvendësimet për produktet që përmbajnë gluten.

Ata kanë thëne se shumë njerëz po zgjedhin dietën pa gluten, edhe pse nuk janë alergjikë, ndonëse nuk është shumë e shëndetshme.