Facebook do të vë në qarkullim kriptovalutën e saj

Facebook dhe partnerët e saj po përgatiten të lëshojnë kriptovalutën qysh në janar të vitit të ardhshëm, raportoi Financial Times të premten, duke cituar tre burime të informuara.

Në prill, Facebook do të prezantojë kriptovalutën e vet digjitale.

Rregullatorët kanë reaguar me përmbajtje ndaj ambicieve të Facebook dhe partnerëve të tij sepse kanë frikë se kjo do të rrezikojë stabilitetin e sistemeve financiare dhe minon fuqinë e bankave qendrore për të krijuar para dhe për të menaxhuar kurset e këmbimit.

Shoqata nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese nga Reuters për të komentuar mbi raportin e gazetës së biznesit në Londër.

Rregullatori zviceran kujtoi vetëm një deklaratë në prill që konfirmonte se kishte marrë një kërkesë për të përdorur paundin në transaksionet e pagesave.