Fotot më të mira të ditës: 5 janar 2018

La Paz, Bolivi

Një studente i ofron një lule një oficeri policie gjatë një proteste kundër një ligji që penalizon keqpërdorimet mjekësore. Pas 43 ditësh protesta, Presidenti Evo Morales i kërkoi Kongresit të revokojë artikullin dhe mjekët të pezullojnë grevën.

Fotografia: Jorge Bernal / AFP / Getty Images

Harbin, Kinë

Vizitorët shohin një skulpturë dëbore prej 3500m2 në festivalin ndërkombëtar të akullit dhe të borës në qytetin Harbin. Ngjarja vjetore e dimrit zgjat tre muaj.

Fotografia: Wu Hong / EPA

Mogadishu, Somali

Një peshkatar mbart një peshk shpatë në tregun Hamarëeyne, afër portit.

Fotografia: Mohamed Abdiwahab / AFP / Getty Images

Lahore, Pakistan

Studentët fetarë protestojnë kundër Donald Trump. Një senator i lartë pakistanez ka shprehur pakënaqësi në vendimin e SHBA-ve për të pezulluar ndihmën ushtarake në Islamabad, duke thënë se do të jetë e dëmshme për marrëdhëniet Pakistan-SHBA.

Fotografi: K.M. haudary / PV