Franca do të taksizojë gjigantët e teknologjisë në vitin 2019

Planet për taksën e shërbimeve digjitale të BE-së për të parandaluar evazionin fiskal u goditën këtë javë pasi propozimi nuk mori mbështetje unanime nga të gjitha 28 shtetet anëtare. Për këtë, Franca ka njoftuar se do të taksizojë gjigantët e teknologjisë me një ligj të ri.

Ministri francez i financave, Bruno Le Maire, ka treguar planet e Francës për të miratuar taksën e vet mbi të ardhurat digjitale në mars 2019, nëse anëtarët e BE nuk mund të bien dakord për një taksë të ngjashme.

Gjermania donte të mbështeste një taksë minimale në mbarë botën – për të parandaluar pëlqimet e Google, Facebook, Amazon, Apple, dhe Microsoft nga shmangia e taksave – ndërsa Franca dëshiron taksën e qarkullimit digjital në mbarë shtetet e BE-së.