Google lanson shërbimin e ri, iu lejon të luani lojëra në çdo pajisje

Google ka kulmuar me shërbimin e ri të lojrave.
I quajtur ‘Stadia’, platforma e lojërave funksionon tërësisht në “cloud” dhe lejon përdoruesit të transmetojnë lojëra në çdo pajisje, pa nevojën e shkarkimit

Shërbimi është planifikuar të nisë më vonë këtë vit, me më shumë detaje, që priten të vijnë në muajt e ardhshëm.

Stadia kanalizon konzolën tradicionale; në vend të kësaj, përdoruesit mund të luajnë lojëra në laptopë, kompjutera, televizorë, tabletë ose telefonat, si dhe tastierën dhe miun e tyre.

Shefi ekzekutiv i Google, Sundar Pichai, debutoi shërbimin ‘Stadia’ në konferencën vjetore të Developerëve të Lojërave në San Francisko.