fbpx

Hashim Thaçi përkujton Arbën Xhaferin

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi ka përkujtuar Arbën Xhaferin në shtatë vjetorin e vdekjes.

Thaçi ka shkruar në Facebook që sot kujtojmë politikanin dhe intelektualin e madh Arbën Xhaferi.

Ai ka thënë se Arbën Xhaferi do të mbetet njëri nga formuesit më të mëdhenj të identitetit evropian të shqiptarëve.

“Trashëgimia intelektuale, kulturore dhe politike e tij, do të na shërbejë gjatë si frymëzim për t’i vazhduar përpjekjet për modernizimin e shoqërisë, përmes vlerave evropiane. Arben Xhaferi do të mbetet njëri nga idhtarët dhe formësuesit më të mëdhenj të identitet evropian të shqiptarëve në tri dekadat e fundit”, ka shkruar Thaçi.