iOS 14.5.1: Pse duhet ta instaloni azhurnimin shpejt

Përditësimi rregullon dy dobësi kritike të sigurisë që tashmë mund të shfrytëzohen në mënyrë aktive.

Përditësimi tjetër do të vijojë vetëm një javë pasi Apple lëshoi ​​versionin më të madh në iOS 14.5.

Këtë herë janë rregulluar “dy vrima kritike” të sigurisë, transmeton Telegrafi.

Meqenëse, sipas Apple, dobësitë mund të shfrytëzohen tashmë në mënyrë aktive, azhurnimi i iOS 14.5.1 dhe iPadOS 14.5.1 duhet të kryhet sa më shpejt të jetë e mundur.

Prekshmëria tashmë mund të shfrytëzohet

“Vrimat e sigurisë” ndikojnë në WebKit. Ky është motori prapa shfletuesit Safari. Sulmuesit mund të përdorin dobësinë e WebKit për të ekzekutuar kodin arbitrar në pajisjet e prekura.

Dhe më këtë preken iPhone 6S ose pajisjet më të reja, të gjitha modelet iPad Pro, iPad Air 2 ose pajisjet më të reja, iPad i gjeneratës së 5-të ose pajisjet më të reja, iPad Mini i brezit të 4-të dhe iPod touch-i i fundit.

Përditësimi për iPhone është me madhësi rreth 100MB dhe duhet të jetë i disponueshëm menjëherë për modelet e përmendura.