Ka një arsye të fortë pse duhet t’i hani farat e shalqinit

Frutat janë një nga përbërësit më të mirë për t’u konsumuar. Përveçse janë të shijshme dhe të ëmbla, ato janë të mbushura edhe me një gamë të gjerë lëndësh ushqyese që janë thelbësore për shëndetin tonë në përgjithësi. 

Meqenëse fruti punon si një shtresë mbrojtëse për farën, konsumimi i farës ka disa përfitime edhe për shëndetin tonë.

Këtu keni listën e farave që duhet të përfshini në rutinën tuaj të ngrënies për të qenë me shëndet të mirë fizik dhe mendor.

1. Farat e shalqirit për të pasur një lëkurë më të mirë

2. Farat e shegës që të keni një sistem tretës sa më të mirë

3. Farat e avokados për shëndetin kardiovaskular

4. Farat e portokallit për të pasur energji

5. Dardha afrikane për dhëmbë të shëndetshëm

6. Frut pasioni për shëndet më të mirë mendor