Kalendari i Majave: Fundi i botës do ndodh javën tjetër

Sipas leximit alternativ të kalendarit të Majave, COVID-19, trazirat civile, karkalecat, shpërthimet vullkanike dhe uraganet po sinjalizojnë fundin e botës.

Leximi i kalendarit Mayan ishte i gabuar, sipas një konspiracionisti në Twitter, kur u pretendua se bota përfundon në vitin 2012. Sipas tij, fundi i botës është javën tjetër, shkruan New York Times

“Sipas Kalendarit Julian, ne jemi teknikisht në vitin 2012 ”shkencëtari Paolo Tagaloguin në Twitter bëri të ditur në javën e kaluar, sipas The Sun. Seria e cicërimave është fshirë që atëherë.

Nëse Tagaloguin rezulton të jetë i saks, atëherë data e fundjavës së kalendarit majan është … këtë javë.

Në vitin 2012, teoricienët e fundit të botës ishin të bindur se bota po mbaronte më 21 dhjetor, derisa një mori besimtarësh u mblodhën në vendet majane në Meksikë dhe Guatemalë.