Këto janë kërpudhat që dyshohet se i mblodhën tre kosovarët para se të humbin jetët nga helmimi

Ditë më parë tre anëtarë të familjes Haliti nga Gjilani vdiqën pas helmimit ushqimor. Prej javësh ata ndodheshin në shtëpinë e tyre të pushimit në Gjirin e Lalëzit.

Mendohet se nëna, djali dhe nusja e shtëpisë Haliti kanë shëtitur në pyllin e pishave dhe kanë mbledhur kërpudhat, raporton Top Channel.
Pikërisht këto kërpudha njihen si kësula e vdekjes. Sipas biologëve kjo kërpudhë dëmton mëlçinë dhe veshkat.
Sipas ish-ministrit të bujqësisë së Shqipërisë, Edmond Panariti, për të kuptuar nëse kërpudhat janë vdekjeprurëse ose jo, mjafton një fletë filtri dhe pak acid klorihidrik.
Konsumatorët duhet të bëjnë kujdes jo vetëm me kërpudhat e egra në pyll, por edhe ato të kultivuara që gjejmë në tregje.
Kujdes kur blini kërpudha duhet që ato që të kenë etikën të shoqëruar me datë skadence dhe të dhënat e origjinës.