Konfirmohet shkarkimi i Richard Grenell

Senati miraton Ratcliffe si drejtor të inteligjencës kombëtare duke zevendesuar Grenellin
Shumica e demokratëve kundërshtuan emërimin e kongresmenit të Teksasit

Njeriu i besueshëm i Trumpit është zgjedhur drejtor i Inteligjencës amerikane nga votat e senatit amerikan. Gazeta prestigjioze amerikane “The Guardian” ka dhënë lajmin se Richard Grenell është shkarkuar.

Zëvendësues i Richard Grenell do të jetë John Ratcliffe, i cili është mik i shqiptarëve dhe pritet mbështetje nga ana e tij..

Ratcliffe do ta zëvendësojë Richard Grenell, drejtorin aktual në detyrë i cili ka mbikëqyrur shumë prej ndryshimeve të personelit. Drejtori i fundit i konfirmuar nga Senati, ish senatori i Indianës, Dan Coats, u largua nga posti verën e kaluar pasi u përplas me Trump.

Demokratët lejuan një votim të shpejtë për nominimin në këtë javë, duke rrëzuar vonesat e tyre të zakonshme procedurale në një sinjal se ata preferojnë Ratcliffe mbi Grenell. Shumica e demokratëve ende janë duke e kundërshtuar emërimin e tij, duke e bërë Ratcliffe-in drejtorin e parë të Inteligjences Nacionale pa fitore të mbështetjes të gjerë bipartizane që nga krijimi i pozitës për herë të parë në 2005.

Votimi ishte 49-44.
Demokratët thanë se ata ishin skeptikë që Ratcliffe do të ishte një udhëheqës i pavarur, pavarësisht garancive të tij gjatë seancës së tij të konfirmimit. Republikani ka qenë një mbrojtës i ashpër i presidentit përmes fajësimit të Dhomës dhe hetimeve për ndërhyrjen ruse

Ratcliffe ka punuar për tu ndarë nga presidenti në seancën e tij të konfirmimit, duke thënë se ai besonte se Rusia ndërhyri në zgjedhjet presidenciale të vitit 2016, një përfundim që Trump i ka rezistuar. Ai tha se do të komunikonte me Trump gjetjet e komunitetit të inteligjencës edhe nëse ai e dinte që Trump nuk pajtohej me ta dhe mund ta përjashtonte.