Koronavirusi: Amazon mbetet pa letra tualeti dhe gjëra esenciale të tjera në mes të blerjes së panikut

Shpërthimi i Covid-19 shkakton blerje me panik.

Amazon po përjeton mungesë të konsiderueshme të sendeve thelbësore shtëpiake për shkak të depozitimit të klientëve në mes të epidemisë së koronavirusit Covid-19, raporton “Independent”

Gjigandi i shitjes me pakicë në internet tha se përjetoi një rritje të madhe të kërkesës ditët e fundit, duke rezultuar në urdhra të paplotësuara dhe me vonesa në kohën e transportit.

Shumë artikuj të listuar në seksionin “prodhimet shtëpiake” të dyqanit në internet në Amazon janë prekur, përfshirë letrën e tualetit dhe ujin në shishe.

“Ndërsa Covid-19 është përhapur, kohët e fundit kemi parë një rritje të njerëzve që bëjnë blerje në internet. Në afat të shkurtër, kjo po ndikon në mënyrën se si ne u shërbejmë klientëve tanë”,shkroi Amazon në një postim në blog.

“Do të vini re gjithashtu se disa nga premtimet tona për dorëzim janë më të gjata se zakonisht. Ne jemi duke punuar gjatë gjithë kohës me partnerët tanë të shitjes për të siguruar disponueshmërinë në të gjitha produktet tona, dhe të sjellim kapacitete shtesë për të ofruar të gjitha porositë tuaja”.

Konsorciumi Britanik i Shitjes me pakicë (BRC) të dielën publikoi një letër të hapur duke u kërkuar klientëve të jenë të vëmendshëm kur bëjnë blerje, në mënyrë që të shmangin mungesat në masë.

Letra, e nënshkruar nga shitësit me pakicë si Asda, Tesco dhe Waitrose, siguroi njerëzit se “ka mjaft për të gjithë” por që tendenca e fundit e grumbullimit të stokut nuk do të ishte e qëndrueshme.