Mogherini kërkon heqjen e taksës, ekipi refuzon

Ndërmjetësuesja e dialogut të Brukselit, Federica Mogherini, gjatë takimit që ka zhvilluar dje me delegacionin shtetëror të Kosovës ka kërkuar heqjen e taksës 100% ndaj produkteve serbe. Por delegacioni kosovar ka thënë se taksa nuk hiqet pa njohjen e Kosovës nga Serbia
Përfaqësuesit e ekipit negociator për dialogun me Serbinë kanë zhvilluar gjatë ditës së djeshme një takim me ndërmjetësuesen e dialogut Kosovë – Serbi, Federica Mogherini, me ç’rast kanë diskutuar për fazën finale të dialogut. Pos kësaj, anëtarët e delegacionit ia kanë bërë të qartë Bashkimit Evropian se taksa e vendosur ndaj produkteve serbe nuk hiqet pa njohjen e Kosovës nga Serbia

Megjithëkëtë, gjatë takimit në Bruksel Mogherini ka kërkuar që urgjentisht të shfuqizohet tarifa e vendosur prej 100 për qind ndaj produkteve të Serbisë dhe të atyre të Bosnjë e Hercegovinës. Mogherini, siç është bërë e ditur në kumtesën e lëshuar nga zyra e saj, ka vlerësuar se deklaratat dhe veprimet që nuk janë në interes të përgjithshëm duhet të shmangen.

Ndërkohë, kryesuesit e ekipit kanë thënë se epilogu i bisedimeve me Serbinë është njohja e Republikës së Kosovës nga Serbia dhe anëtarësimi në Organizatën e Kombeve të Bashkuara. Pavarësisht këtij takimi të zhvilluar në Bruksel, përfaqësuesit e partisë më të madhe opozitare në vend, Lidhjes Demokratike të Kosovës, vlerësojnë se ekipi negociator është jolegjitim dhe pa mandat kushtetues.