Ngjarjet më misterioze që nuk kanë asnjë shpjegim sot e kësaj dite

Bota është një mister, dhe kjo gjë është e sigurt. Por ka disa gjëra që janë kaq të çuditshme dhe misterioze, sa që askush nuk ka arritur të dalë me një shpjegim për to Akoma

Këtu janë 10 ngjarje misterioze që shqetësuan njerëzit dhe shkencëtarët kudo dhe mbeten të pazgjidhura edhe sot e kësaj dite.

Stuhia ‘’Hektor’’

Ka një stuhi të rrallë të quajtur “Hector The Conveector” ose thjesht “Hector” që formohet çdo pasdite në Ishujt Tiëi të Australisë Veriore pothuajse çdo ditë, nga shtatori deri në mars çdo vit! Ajo mori emrin nga pilotët e Luftës së Dytë Botërore, dhe është stuhia më e madhe në botë.

Sateliti i Kalorësit të Zi

Ekziston një gjë që rrethon tokën, dhe askush nuk e di saktësisht se çfarë është. NASA pretendon se kjo është një copë mbeturinash hapësinore – konkretisht, një batanije termike e humbur gjatë misionit EVA. Por shumë teoricienë të konspiracionit pretendojnë se është një satelit jashtëtokësor që ka qenë për më shumë se 1300 vjet, dhe se NASA po përpiqet ta mbulojë atë.

“Ata”

Në vitin 2003, eshtrat e një skeleti të gjatë 6 inç u gjetën në një qese në një qytet fantazmë në shkretëtirën Atacama të Kilit. Që atëherë ka pasur përpjekje të shumta për të identifikuar se cilës specie i përket, nga erdhi, ose si përfundoi atje, por asnjë konkluzion konkret nuk është rënë dakord. Ai u emërua “Ata” nga shkencëtari që e studion atë.

Dorëshkrimi Voynich

Dorëshkrimi Voynich është një libër i ilustruar, i shkruar me dorë, që është në një gjuhë plotësisht të panjohur (ndoshta të krijuar). Nuk ka prova konkrete se kush e ka shkruar, kur është shkruar, ose nga ka ardhur – vetëm spekulime. Pavarësisht nga numri i madh i historianëve, kriptografëve që kanë studiuar librin, mbetet një mister deri më sot.

Misteri i gropave të parave të Oak Island

I vendosur në brigjet e Nova Scotia, përgjatë Bregut Atlantik të Kanadasë është Ishulli Oak. Këtu thuhet se  nën 130 metra tokë janë futur  thesaret e piratit. Kapiteni Ëilliam Kidd, një pirat famëkeq madje pranoi të varroste thesar në zonë para kapjes së tij në 1699.

Zhdukja e aeroplanëve

Gjatë 70 apo më shumë viteve të kaluara, ka pasur mbi 90 raportime për aeroplanët komercialë të zhdukur. Dhe nuk ka pasur asnjë provë të vetme që ata ekzistonin ndonjëherë; pa mbeturina, pa të mbijetuar, asgjë!

Misioni Kepler

Teleskopi Hapësinor Kepler u lançua në vitin 2009 me qëllim të zbulimit të planeteve të ngjashme me tokën në galaktikë. Që atëherë, ajo ka gjetur rreth 1200 planetë të ngjashëm. Duke përdorur këto të dhëna, shkencëtarët konkludojnë se ka rreth 40 miliardë trupa të mundshëm shkëmborë të ngjashëm me tokën, 11 miliardë prej tyre që rrotullohen në yje të ngjashme me diellin. Në vitin 2015, NASA njoftoi se 4 nga planetët ata do të kishin gjetur orbitë yjet e tyre në zona të banueshme.