Nis takimi i liderëve të Ballkanit Perëndimor me udhëheqës të BE-së, Thaçi thotë se do të kërkojë liberalizimin

Ka nisur në Bruksel takimi mes liderëve të shteteve të Ballkanit Perëndimor dhe udhëheqësve të rinj të Bashkimit Evropian, ka njoftuar presidenti i Kosovës Hashim Thaçi, që ka thënë se do të kërkojë liberalizimin e vizave për kosovarët.

“Bashkë me liderët e shteteve të Ballkanit Perëndimor, sapo kemi filluar një takim joformal me udhëheqësit e ri të Bashkimit Evropian. Në këtë takim do të diskutohet për mundësinë e përshpejtimit të zgjerimin e BE-së, përmes anëtarësimit të shteteve të Ballkanit Perëndimor. Në këtë takim do të kërkoj edhe njëherë që BE-ja të plotësojë zotimin për liberalizimin e vizave për qytetarët e Kosovës”, ka shkruar Thaçi në Facebook.