Një mesazh nga Mjeku Italian i cili na qetëson të gjithëve: Kjo është e vërteta, mos harroni të njoftoni edhe miqtë tuaj

Një mjek i spitalit infektiv të San Martinos i ka bërë thirrje njerëzve që të mos të alarmohen nga koronavirus sepse të gjithë po lëndojnë veten.

“Ne duhet të jemi të sigurtë, siç kam qenë që nga fillimi. Koronavirusi është më shumë si grip i rëndë dhe jo ashu siç ju e beni”, tha Matteo Basseti.

Prej disa ditësh, ai përsërit që njerëzit të qëndrojnë të fortë dhe të kenë një mendje të qetë.

“Unë jam pranë familjeve të atyre qe u shuan nga jeta, por më lejoni të them që në Itali nuk ka asnjë person qe eshte shuar nga koronavirus. Kur njëri hyn në spital nga sulmi në zemër dhe shuhet nga koronavirus, në fakt ai nuk eshte shuar nga koronavirus por nga sulmi në zemër.

Nëse njëri gjendjet pa shenja jete në shtëpi, ashtu siç ndodhi në zonën e Lombardisë, kush e di që u shua nga koronaviru? Për ta thënë qartë, askush nuk eshte shuar në Itali nga koronavirus. Është një formë e rëndë virale, por ka ndikim më të madh se Sars”, u shpreh mjeku infeksionist.

Edhe për të moshuarit, Matteo bën thirrje që të qëndrojnë të qetë dhe nuk është e nevojshme që të vishen maska.

Ashtu siç informon OBSH, mjeku thekson se larja e duarve është shumë e rëndësishme. I pyetur përse është i vetmi që thotë se nuk ka vik. tima nga koronavirusi në Itali, mjeku tha:

“Në 90% të rasteve, sëmundja nuk është serioze. Unë nuk kam shpikur asgjë: numri i të prekurve në Kinë na tregon se vetëm 2% jane shuar nga jeta.

Ju absolutisht nuk duhet të keni fr. ikë dhe mos harroni te njoftoni dhe miqte tuaj per kete situate, e thuajini atyre qe gjendja nuk eshte ashtu sic paraqitet.