Njeriu i verbër e sheh gruan dhe djalin e tij për herë të parë dhe është e pabesueshme

Ka kaq shumë gjëra që ne i marrim si të mirëqena çdo ditë. Ne jemi të bekuar me shqisa të tilla si vizioni, shija, prekja, nuhatja dhe dëgjimi.

Humbja e një prej atyre shqisave të tilla si shikimi mund të jetë një përvojë traumatike Një nga format më të shpeshta të de.gje.ne.rimit m.akular që çon në humbjen e shikimit është Sëmundja Stargardt.

Gene Purdie u diagnostifikua me Sëmundjen Stargardt mbi 16 vjet më parë; megjithatë, humbja e shikimit të tij ka qenë progresive dhe ai tani sheh vetëm skica të njerëzve dhe objekteve.

Një përparim i ri në syze i quajtur eSight lejon njerëzit me humbje të madhe të shikimit të shohin përsëri dhe Rachael Ray ftoi Purdie dhe familjen e tij t’i provonin. Reagimi i tij kur sheh gruan dhe djalin për herë të parë do t’ju shtrëngojë për një ind.