Opel sjell Corsa 2019 një makinë elektrike

Deri në vitin 2024, Opel dëshiron të jetë në gjendje të ofrojë versione elektrike për të gjithë gamën e modelit të saj.
Prodhuesi i makinave Opel dëshiron të shtyjë në vitin e përvjetorit 2019 me makina elektrike biznesin e saj.

Në vitin 2020, Opel planifikon të prezantojë një furgon të ri, Vivaro, si një variant i pastër bateri-elektrike,

Në të njëjtin vit, SUV Opel Mokka X do të jetë gjithashtu në dispozicion si një makinë elektrike.

Në fabrikën e Opel- Eisenach në vitin 2019, një version hibrid i veturës SUV Grand Land X me katër rrota shkon jashtë linjës.

Deri në vitin 2024, Opel dëshiron të jetë në gjendje të ofrojë versione elektrike për të gjithë gamën e modelit të saj .

Me strategjinë e saj elektrike, Opel është në rrjedhën e duhur për të përmbushur kërkesat mjedisore të Bashkimit Evropian . “Ne do të krijojmë barrierën e CO2”, tha Lohscheller .

PSA kishte marrë Opelin vetëm një vit më parë dhe negocioi me këshillin e punës në muajt e fundit, një plan të ashpër rimëkëmbjeje.

Kjo siguron uljen e 3.700 të totalit të më shumë se 18.000 vendeve të punës dhe investimin në modele të reja.

Sipas pronarit të mëparshëm General Motors , Opel vitin e kaluar kishte raportuar fitim gati dy dekada më parë në baza vjetore.