Pakënaqësi të mëdha me Ligjin e Pagave

Nga 1 dhjetori në Kosovë do të fillojë së zbatuari Ligji i Pagave, i cili ende pa filluar të jetë në funksion ka ngjallur reagime të shumta.

Mehdi Geci, zëvendës avokat i Popullit, tha se kanë pranuar shumë ankesa nga sindikatat.

“Kemi pranuar ankesa dhe ne do të dalim me rekomandime. Jemi duke i analizuar të gjitha ankesat. Sipas sindikatave nga ky ligj krijon barazi”, tha ai sot në emisionin e mëngjesit “Mirëmëngjesi Kosovë” në Radio Televizionin e Kosovës.

Geci bëri me dije edhe gjatë hartimit të ligjit kanë opinione.

“Asnjë nga institucionet nuk iu janë përgjigjur Institucionit të Avokatit të Popullit”, tha ai.

Ndryshe ditë më parë Kushtetuesja ka pezulluar ligjin për zyrtarë publik deri më 28 shkurt 2020.