Partia e Erdoganit bën thirrje për zgjedhje të reja në Stamboll

Partia kryesore Popullore Republikane, CHP, mori 48.79% dhe AKP 48.51% të votave, sipas rezultateve jozyrtare.
Partia për Drejtësi dhe Zhvillim (AKP) e Presidentit turk Rexhep Tayip Erdogan, po i kërkon këshillit zgjedhor të vendit për një rikthim të zgjedhjeve për kryebashkiak në Stamboll, kryeqytetin financiar të vendit dhe qytetin e tij më të madh, raporton “CNN”.

Duke pretenduar “parregullsi të organizuara”, partia ka kundërshtuar për javë rezultatet e zgjedhjeve të 31 marsit, të cilat duket se kanë humbur me një diferencë të hollë.

“Ka një parregullsi të qartë dhe të organizuar dhe mashtrim në zgjedhje”, tha nënkryetari i AKP Ali Ihsan Yavuz. “Ekziston vetëm një organ për të pastruar pyetjet, është Këshilli i Lartë i Zgjedhjeve, vendimet e tyre janë të detyrueshme për të gjithë ne”, shtoi ai.

Partia kryesore Popullore Republikane, CHP, mori 48.79% dhe AKP 48.51% të votave, sipas rezultateve jozyrtare. Një rinumërim i kërkuar nga AKP ka përfunduar, sipas agjencisë turke të lajmeve Anadolu dhe anëtarët e CHP, por rezultatet nuk janë shpallur.