Përsëritet misteri i fustanit të famshëm, tash, çfarë ngjyre ka kjo atlete, dikush e sheh bardhë e rozë, e tjerët tërkiz e hiri. Po ju?

Fustani i quajtur ndryshe ‘the dress’ bëri bujë nëpër rrjetet sociale për perceptimin ndaj ngjyrave tërësisht të ndryshme

Mirëpo, pas debatit që ngjalli ky fustani, që përfshiu përdoruesit e internetit në gjithë botën, tashmë ka ngjallur një dilem e ngjashme që po shkakton të njëjtin reagim

Perceptuesit e kësaj fotoje ishin mes ngjyrave: blu dhe e zezë ose e bardhë dhe ngjyrë ari. Eksperti i optometrisë, Ashley Wood nga Universiteti i Kardifit, shpjegon se ekziston një mundësi 1 në 1 milion që foto të mos jetë aq e qartë sa truri i njeriut nuk mund të perceptojë saktë ngjyrën e saj.

Tani ka lindur një debat tjetër në lidhje me ngjyrat e kësaj fotoje, e cila është kthyer në sensacion në internet duke e komentuar të gjithë.

Teksa, në këtë foto që ka ngjallur mister duke i hamendësuar të gjithë se çfarë ngjyra janë, atëherë perceptuesit janë mes ngjyrave: pink dhe e bardhë, tërkiz (ngjyrë qielli) gri.

Mirëpo, ky është shpjegimi për misterin e këtyre fotove që po shkaktojnë debat tek publiku:

Kur pjesa e djathte e trurit dominon ju do te shihni roze dhe te bardhe

Kur pjesa e majte e trurit te dominoj ju do te shihni turkis dhe gri.

Testoni te dashurit tuaj shume interesante

Pjesa e majte e trurit është te menduarit analitik numerik logjik shkencor dhe sistematik

Pjesa e djathte e trurit ka te bej me kreativitetin muzikën artin ndergjegjshmerin multitaskimin dhe mendimin sintetik