fbpx

Shkenca tregon vajin që shëron kancerin

Vaj i temjanit është përdorur për mijëra vjet si një ilaç tradicional për të trajtuar një sërë sëmundjesh.
Që nga kohët biblike, kjo barishte e lashtë ka qenë e njohur për vetitë e saj ekspektorante, antiseptike, anti-neurotike dhe madje edhe kundër kancerit

Për shkak të acideve bosvelike që përmban, vaji i temjanit gjithashtu paketon një grusht anti-inflamator të fuqishëm

Vaj i temjanit vlerësohet për aftësinë e tij për të ndihmuar në luftimin e qelizave të kancerit, duke përfshirë atë të gjirit, trurit, zorrës së trashë, kancerit të pankreasit, prostatës dhe stomakun.

Hulumtimet tregojnë se vaji i temjanit aktivizon gjenet që janë përgjegjëse për sulmimin e ciklit të qelizave, shtypjen e tyren dhe apoptozën (vdekjen e qelizave).

Temjani gjithashtu duket se dallon kancerin nga qelizat normale, siç tregohet në një studim ku qëndrueshmëria e qelizave të qelizave të kancerit të fshikëzës i shtypte pa shkaktuar shkatërrimin e ADN-së, që është një shenjë dalluese e apoptozës.

Vaji i temjanit lufton kancerin dhe zvogëlon simptomat e kancerit duke mbajtur inflamacion në gji, duke rritur ndjeshëm sistemin imunitar dhe duke shkaktuar përhapjen e qelizave të bardha të gjakut, të cilat janë ekipi kryesor i mbrojtjes së trupit.