Sot 20 vjetori i protestave studentore kundër pushtimit nga Serbia

Ditën e sotme është 20 vjetori i protestave studentore kundër pushtimit të Kosovës nga Serbia.

Më 1 tetor të 1997, Lëvizja Studentore e atëhershme  organizoi protestat, të cilat u zhvilluian për të kundërshtuar pushtimin e Kosovës nga Serbia dhe kthimin e studentëve në objektet universitare, nga ku studentët ishin dëbuar nga regjimi i Millosheviqit në fillim të viteve të 90-ta.

Pos masave të dhunshëm që regjimi kishte vendosur vite më parë në universitet, dëboi studentë e profesorë nga universiteti dhe imponoi plan-programin serb për mësim. Këto protesta konsiderohen si një ndër aktet më të rëndësishme të asaj kohe.

Për të shpërndarë protestën paqësore, policia serbe përdori dhunë ndaj studentëve dhe profesorëve