Spitalet dhe QKUK të mbushura me pacientë

Nga raportimet e ditës së diele, të klinikave Covid dhe spitaleve të përgjithshme, në kuadër të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës janë duke u trajtuar 880 pacientë nga Sars- Cov-2.
Nga kjo shifër, SHKSUK njofton se:
729 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë.
151 pacientë janë të dyshuar, në pritje të rezultateve.
33 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore
679 janë nën asistim të okisgjeno-terapisë
Në QKUK janë të shtrirë 357 pacientë
13 në gjendje të rënduar
294 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

298 me oksigjeno-terapi
Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave
Klinika Infektive, 117 pacientë
Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 89 pacientë
Klinika Infektive III ( Interno), 30 pacientë
Klinika e Pulmologjisë 89 pacientë
Klinika e Gjinekologjisë, 9 paciente
Mjekimi Intensiv -COVID, 9 pacientë
Klinika e Pediatrisë, 7 pacientë
Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 523 pacientë
20 në gjendje të rënduar shëndetësore
435 të konfirmuar pozitivë
381 me oksigjeno-terapi
Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme
Spitali i Prizrenit, 126 pacientë
Spitali i Gjakovës, 90 pacientë
Spitali i Pejës, 74 pacientë
Spitali i Gjilanit, 118 pacientë
Spitali i Ferizajt, 60 pacientë
Spitali i Mitrovicës,34 pacientë
Spitali i Vushtrrisë, 21 pacientë.