Tekstet e Bob Dylan, letrat shiten për gati gjysmë milioni dollarë

Një koleksion i gjërave relike të Bob Dylan, duke përfshirë letra, tekste të pabotuara dhe tekste të shkruara me dorë për “Blowin ‘in the wind” janë shitur për gati gjysmë milioni dollarë në ankand.

Sendet i përkisnin mikut dhe shokut të Dylan, Tony Glover, i cili vdiq vitin e kaluar. Ata u nxorën në shitje në një ankand njëjavësh të drejtuar nga RR Auction Company.
Koleksioni i Glover i kujtimeve të Dylan përfshinte letra personale dhe transkriptimet nga një intervistë e kryer nga Glover dhe e shënuar me dorë nga Dylan.
Koleksioni u shit për një total prej $ 495,000.
Në një letër të shtypur dhe të nënshkruar – dërguar nga Bearsville, New York, Dylan i referohet Beatles John Lennon dhe Ringo Starr si “të rremë” pasi u takua me ta për herë të parë në 1964.
Tekstet e pabotuara të shkruara gjatë një udhëtimi më 1962 me Glover dhe muzikantin John Hammond Jr – për të parë Woody Guthrie në Spitalin Shtetëror të Brooklyn – u shitën për 38,781 dollarë.