Trump e quan Trudeaun “dyftyrësh”, anulon konferencën për shtyp dhe lë samitin e NATO-s

Donald Trump ka reaguar në mënyrë të ashpër ndaj pamjeve të liderëve botërorë të cilët në një bisedë duket sikur po talleshin me të, duke e quajtur Justin Trudeau “njeri me dy fytyra”, më pas duke anuluar një konferencë për shtyp dhe anuloi pjesëmarrjen e tij në një samit të Nato-s.

Presidenti amerikan u pyet nëse e kishte parë klipin në të cilin homologët e tij ndërkombëtarë dukeshin se bën shaka në lidhje me konferencën e tij shpërthyese për shtyp me Emmanuel Macron

“Epo, ai është me dy fytyra,” tha zoti Trump për kryeministrin kanadez kur u mor në pyetje të mërkurën pasdite, dhe sugjeroi që komentet e pakontrolluara bazoheshin në zhgënjimin ndaj kërkesave të SH.B.A. që Kanada të kontribuonte më shumë për NATO-n.

“Sinqerisht, ai është një djalë i bukur, por ju e dini e vërteta është se unë e thirra atë për faktin se ai nuk paguan 2 përqind, dhe unë mendoj se ai nuk është shumë i lumtur për këtë.”

Z. Trump vazhdoi: “Ai nuk po paguan 2 përqind dhe ai duhet të paguajë 2 përqind. Është Kanada, ata kanë para dhe ata duhet të paguajnë 2 përqind, kështu që unë e thirra për këtë dhe unë jam i sigurt se ai nuk ishte i lumtur për këtë, por kështu është.

“Shikoni, unë jam duke përfaqësuar SHBA dhe ai duhet të paguajë më shumë sesa ai që paguan, dhe ai e kupton atë.” deklaroi Trump.