fbpx

Trump vendos datën përfundimtare për arritjen e një marrëveshjeje mes Kosovës dhe Serbisë

Në mëngjesin e sotëm në mediat serbe po qarkullon një lajm se presidenti i SHBA-së, Donald Trump, e ka caktuar datën përfundimtare për Kosovën dhe Serbinë.

Sipas mediave në Serbi, data 25 gusht e vitit të ardhshme është data e fundit kur Kosova dhe Serbia duhet të arrijnë një marrëveshje.

‘Telegrafi’ serb shkruan se duke e parë zgjidhja e problemit mes Kosovës dhe Serbisë do të thotë një fitore në frontin e politikës së jashtme, Trump po kërkon që kjo çështje të zgjidhet sa më parë.

Këshilltari i Sigurisë Kombëtare, John Bolton, pritet t’i vizitojë Prishtinën dhe Beogradin pasi që të zgjidhet qeveria e re në Kosovë.