Tusk: Lajmi pikëllues nga Zelanda e Re

Në Zelandën e Re pas sulmit në dy xhami në Christchurch kanë mbetur të vdekur mbi 40 persona dhe u plagosën dhjetëra të tjerë.

Presidenti i Këshillit Evropian, Donald Tusk, vë në dukje se Zelanda e Re “mund të llogarisë në solidaritetin tonë” pas vazhdës së të shtënave, duke e quajtur atë “lajm pikëllues”.

“Sulmi brutal në Christchurch kurrë nuk do të zvogëlojë tolerancën dhe mirësjelljen që Zelanda e Re është e njohur.”

Në Zelandën e Re pas sulmit në dy xhami në Christchurch kanë mbetur të vdekur mbi 40 persona dhe u plagosën dhjetëra të tjerë.